Over Sara

Empathie. Inzicht. Taalgevoel. Drie kenmerken die volgens mij essentieel zijn voor een ghostwriter, schrijfcoach en redacteur.

Want alleen vanuit een oprecht inlevingsvermogen krijg ik jouw ideeën, gedachten en theorieën op papier, op een manier die aansluit bij je verwachtingen en doelstellingen.

Want alleen vanuit een groot structureel inzicht slaag ik erin om een boek te schrijven dat de lezer meeneemt in jouw vak, theorie of leven, op een logische en tegelijk meeslepende manier.

En alleen vanuit een sterk taalgevoel ontstaat er een vlotte tekst met de juiste woorden op de juiste plaats, op een manier die je lezer inspireert en raakt.

Ik werk al zo’n vijftien jaar als ghostwriter en schreef ondertussen een boekenplank vol. Op die plank staan boeken over uiteenlopende onderwerpen. Van marketing en psychologie tot geneeskunde en informatica. En levensverhalen, want ik schreef ook al heel wat autobiografieën.

Ik heb een zeer brede interesse. Toch neem ik niet elke opdracht aan. Jouw vakgebied of levensverhaal moet me intrigeren. Er moet een vonkje zijn waardoor ik me erin wil verdiepen. Een boek is veel werk. En het leven is te kort om maandenlang bezig te zijn met iets dat je niet interesseert. Zo tegendraads ben ik wel.

Lange tijd was ik niet alleen ghostwriter, maar runde ik ook een copywritingbureau, Tekstueel. Ik combineerde boeken schrijven met commercieel werk, zoals webteksten, reclameslogans, mailings en content voor sociale media. Tekstueel bestond uit een team van freelance copywriters en redacteurs. Dat fantastische team aansturen gaf me energie, maar het kostte ook veel tijd. Tijd die ik niet kon investeren in boeken.

In 2020 koos ik dan ook heel bewust om volledig te gaan voor het werk waardoor ik echt gepassioneerd was: ghostwriting, schrijfbegeleiding en redactie. Ik schrijf en redigeer vooral boeken, en tussendoor ook niet-commerciële teksten voor overheden, ngo’s en vzw’s. Sindsdien is Tekstueel dus een tekstbureau van één persoon, ikzelf.

Al mijn professionele ervaringen op een rij? Check gerust mijn LinkedIn-profiel.

Mijn referenties? Daarover lees je hier meer.

Tekstueel - over Sara Reymen
Foto door Bart Boodts

Interesse om samen te werken?

Laten we kennismaken! Tijdens een vrijblijvend eerste gesprek luister ik graag naar jouw boek- of tekstidee, vertel ik je over de mogelijkheden en ontdekken we of er een match is.
Tekstueel scheiding boek