Autobiografie

Ongewone levensverhalen. Daar gaat mijn hart sneller van slaan. Ik schreef al heel wat autobiografieën. Van bekende mensen, ja. Maar ook van ‘gewone’ mensen die iets bijzonders meemaakten of een unieke levensloop kenden, en die ervaringen wilden delen met de wereld.

En waar begin je dan? Met praten. Een autobiografie komt tot stand op basis van vele gesprekken, aangevuld met research. Ik duik in jouw vroegere briefwisseling, fotoalbums, documenten … en lees of bekijk interviews die je in het verleden gaf, of prestaties die geregistreerd werden. Ook interviews met familieleden, vrienden, collega’s … horen er vaak bij.

Je kunt je eigen leven door mij in boekvorm laten gieten. Maar ook dat van anderen. Zo schreef ik al een autobiografie van een overleden oorlogsheld in opdracht van zijn kinderen, en een bewogen familiegeschiedenis op basis van interviews met tientallen familieleden.

Net zoals bij andere non-fictieboeken kun je mij voor een autobiografie op drie manieren inschakelen voor een samenwerking: als ghostwriter, als schrijfcoach of als redacteur. Bij ghostwriting doe ik het volledige schrijfwerk, vanaf een leeg blad. Bij schrijfcoaching begeleid ik jou bij het schrijven van een boek. En bij redactie vertrek ik vanaf jouw bestaande manuscript.

Tekstueel autobiografie

Interesse om samen te werken?

Laten we kennismaken! Tijdens een vrijblijvend eerste gesprek luister ik graag naar jouw boek- of tekstidee, vertel ik je over de mogelijkheden en ontdekken we of er een match is.
Tekstueel scheiding boek